Ontvang t/m 1 jan een Watch Roll cadeau bij besteding vanaf €150,-

Afhalen & bezichtigen mogelijk – maak snel een afspraak!

De populariteit van Black-Out horloges

LET'S TALK WATCHES.

Posted in

Sportieve horloges zijn razend populair. Ze symboliseren enerzijds een gezonde levensstijl en passen daarnaast natuurlijk perfect bij je sportieve outfit, want laten we eerlijk zijn, het oog wil ook wat!
Uiteraard kunnen we hierbij niet om de opkomst van digitale / smart horloges heen, maar het is juist de groep mensen die de waarde van analoge horloges waardeert, die zorgt voor een enorme populariteit aan de sportieve varianten hierop. En denk je aan het ultieme sportieve analoge horloge, dan kom je natuurlijk bij Luminox uit. Want niet voor niets worden deze horloges gedragen door de Amerikaanse Navy Seals en door sporters en avonturiers wereldwijd.
In dit BLOG laten we je kennis maken met de nieuwste trend binnen dit segment: volledig zwarte horloges, onder liefhebbers ook wel de “Black-Out” horloges genoemd!

De Luminox Navy Seal 3501.BO.F "Black-Out"

De oorsprong van Black-out horloges

Black-Out horloges, ook wel verduisterende horloges genoemd, zijn onmiskenbaar. Zowel de wijzerplaat & de wijzers, als de kast en zelfs de band zijn namelijk volledig zwart. De trend van verduisterende horloges is terug te voeren tot het leger, waar ze werden gebruikt door speciale eenheden tijdens hun missies. Deze horloges moesten onopvallend zijn en gemakkelijk af te lezen bij weinig licht, daarom werd gekozen voor het zwart-op-zwart ontwerp.
Tegenwoordig zijn de “Black-Out” horloges een populair modestatement geworden onder horlogeliefhebbers en worden ze aangeboden door vele horlogemerken. Luminox speelt hierbij een belangrijke rol.
De modellen zijn strak en ingetogen, maar trekken toch je aandacht. Daarnaast zien ze er ook gewoon waanzinnig stoer uit, zeker in combinatie met de diverse kleuren LLT (Luminox Light Technology) die de modellen van Luminox uniek maken. Een bijkomende voordeel is dat de zwarte kleur de horloges tijdloos maakt en dat ze passen bij eigenlijk iedere outfit.

In dit BLOG zetten wij een aantal Black-out modellen van Luminox in de spotlights. Van extreem stoer tot strak en zakelijk. Alle modellen zijn nu verkrijgbaar en alleen bij Lion Watches krijg je bij je aankoop van een Luminox horloge een stoere & originele gadget cadeau waarmee je de LLT kleuren van jouw Luminox fraai op kunt lichten.
Wil je meer lezen over de geschiedenis van Luminox, check dan ons eerdere BLOG.

De Luminox Navy Seal 3501.BO.F

Luminox Navy Seal 3501.BOF

We beginnen deze lijst met een van de absolute bestsellers: de Navy Seal 3501.BOF.
Dit stoere horloge heeft eigenlijk alles waar Luminox voor staat.
Zowel de case als de bezel zijn gemaakt van Carbonox, waardoor het horloge niet alleen tegen een stootje kan, maar ook slechts 71 gram weegt. Verder zorgt het geharde mineraalglas voor een goede bescherming en zorgt de geschroefde & beschermde kroon ervoor dat dit horloge waterbestendig is tot maar liefst 200 meter!
Dit model is uitgerust met 2 kleuren LLT (Luminox Light Technology), te weten groen en oranje. Het LLT zorgt ervoor dat de wijzers en indexen van dit model prachtig oplichten in het donker. En opladen is niet nodig, LLT werkt altijd, voor minimaal 25 jaar! Niet alleen heel praktisch, het ziet er ook geweldig uit.
Dit stoere horloge heeft een betrouwbaar Zwitsers Ronda 715 Quartz uurwerk,  een datumaanduiding en een meedraaiende bezel (tegen de klok in). Om het plaatje compleet te maken is dit model afgewerkt met een stoere zwarte rubberen band met dubbele gespsluiting.

Luminox Sea Turtle XS.0301.BO

Het 2e Black-out model in de spotlight is het zeer populaire damesmodel, de Sea Turtle XS.0301.BO.
Dit horloge is gemaakt voor sportieve & stoere dames, daar kan geen misverstand over bestaan. Met een diameter van 39mm (zonder de kroon) en de karakteristieke beschermde kroon & de uitstulping aan de andere zijde valt dit horloge direct op. Het horloge past perfect bij je sportieve outfit, maar door het geheel zwarte ontwerp is het ook een verrassend mooi statement bij formelere kleding.
De kast en de bezel van dit model zijn gemaakt van Carbonox. Dit zorgt er, zeker in combinatie met het geharde mineraalglas (20% sterker dan gewoon mineraalglas), voor dat dit horloge klaar is voor ieder avontuur.
Net als ieder model van Luminox, is dit horloge voorzien van Luminox Light Technology (LLT). Hierdoor kun je ook de tijd aflezen als het volledig donker is. LLT werkt voor zeker 25 jaar en hoeft nooit opgeladen te worden. Dit model is uitgevoerd in maar liefst 3 kleuren LLT (oranje, groen en blauw).
Dit horloge is voorzien van een betrouwbaar Zwitsers Ronda 515 Quartz uurwerk, een datum aanduiding en een meedraaiende bezel (tegen de klok in). Om het stoere plaatje helemaal compleet te maken is dit model afgewerkt met een brede rubberen band met gespsluiting.

Dit model is overigens ook verkrijgbaar in een herenmodel, met een diameter van 44mm            ( Sea Turtle XS.0321.BO.L ) 

De Luminox Sea Turtle XS.0301.BO - 39mm
LLT op de Luminox Sea Turtle XS.0301.BO - 39mm