De populariteit van Black-Out horloges

LET'S TALK WATCHES.

Posted in

Sportieve horloges zijn razend populair. Ze symboliseren enerzijds een gezonde levensstijl en passen daarnaast natuurlijk perfect bij je sportieve outfit, want laten we eerlijk zijn, het oog wil ook wat!
Uiteraard kunnen we hierbij niet om de opkomst van digitale / smart horloges heen, maar het is juist de groep mensen die de waarde van analoge horloges waardeert, die zorgt voor een enorme populariteit aan de sportieve varianten hierop. En denk je aan het ultieme sportieve analoge horloge, dan kom je natuurlijk bij Luminox uit. Want niet voor niets worden deze horloges gedragen door de Amerikaanse Navy Seals en door sporters en avonturiers wereldwijd.
In dit BLOG laten we je kennis maken met de nieuwste trend binnen dit segment: volledig zwarte horloges, onder liefhebbers ook wel de “Black-Out” horloges genoemd!

De Luminox Navy Seal 3501.BO.F "Black-Out"

De oorsprong van Black-out horloges

Black-Out horloges, ook wel verduisterende horloges genoemd, zijn onmiskenbaar. Zowel de wijzerplaat & de wijzers, als de kast en zelfs de band zijn namelijk volledig zwart. De trend van verduisterende horloges is terug te voeren tot het leger, waar ze werden gebruikt door speciale eenheden tijdens hun missies. Deze horloges moesten onopvallend zijn en gemakkelijk af te lezen bij weinig licht, daarom werd gekozen voor het zwart-op-zwart ontwerp.
Tegenwoordig zijn de “Black-Out” horloges een populair modestatement geworden onder horlogeliefhebbers en worden ze aangeboden door vele horlogemerken. Luminox speelt hierbij een belangrijke rol.
De modellen zijn strak en ingetogen, maar trekken toch je aandacht. Daarnaast zien ze er ook gewoon waanzinnig stoer uit, zeker in combinatie met de diverse kleuren LLT (Luminox Light Technology) die de modellen van Luminox uniek maken. Een bijkomende voordeel is dat de zwarte kleur de horloges tijdloos maakt en dat ze passen bij eigenlijk iedere outfit.

In dit BLOG zetten wij een aantal Black-out modellen van Luminox in de spotlights. Van extreem stoer tot strak en zakelijk. Alle modellen zijn nu verkrijgbaar en alleen bij Lion Watches krijg je bij je aankoop van een Luminox horloge een stoere & originele gadget cadeau waarmee je de LLT kleuren van jouw Luminox fraai op kunt lichten.
Wil je meer lezen over de geschiedenis van Luminox, check dan ons eerdere BLOG.

De Luminox Navy Seal 3501.BO.F

Luminox Navy Seal 3501.BOF

We beginnen deze lijst met een van de absolute bestsellers: de Navy Seal 3501.BOF.
Dit stoere horloge heeft eigenlijk alles waar Luminox voor staat.
Zowel de case als de bezel zijn gemaakt van Carbonox, waardoor het horloge niet alleen tegen een stootje kan, maar ook slechts 71 gram weegt. Verder zorgt het geharde mineraalglas voor een goede bescherming en zorgt de geschroefde & beschermde kroon ervoor dat dit horloge waterbestendig is tot maar liefst 200 meter!
Dit model is uitgerust met 2 kleuren LLT (Luminox Light Technology), te weten groen en oranje. Het LLT zorgt ervoor dat de wijzers en indexen van dit model prachtig oplichten in het donker. En opladen is niet nodig, LLT werkt altijd, voor minimaal 25 jaar! Niet alleen heel praktisch, het ziet er ook geweldig uit.
Dit stoere horloge heeft een betrouwbaar Zwitsers Ronda 715 Quartz uurwerk,  een datumaanduiding en een meedraaiende bezel (tegen de klok in). Om het plaatje compleet te maken is dit model afgewerkt met een stoere zwarte rubberen band met dubbele gespsluiting.

Luminox Sea Turtle XS.0301.BO

Het 2e Black-out model in de spotlight is het zeer populaire damesmodel, de Sea Turtle XS.0301.BO.
Dit horloge is gemaakt voor sportieve & stoere dames, daar kan geen misverstand over bestaan. Met een diameter van 39mm (zonder de kroon) en de karakteristieke beschermde kroon & de uitstulping aan de andere zijde valt dit horloge direct op. Het horloge past perfect bij je sportieve outfit, maar door het geheel zwarte ontwerp is het ook een verrassend mooi statement bij formelere kleding.
De kast en de bezel van dit model zijn gemaakt van Carbonox. Dit zorgt er, zeker in combinatie met het geharde mineraalglas (20% sterker dan gewoon mineraalglas), voor dat dit horloge klaar is voor ieder avontuur.
Net als ieder model van Luminox, is dit horloge voorzien van Luminox Light Technology (LLT). Hierdoor kun je ook de tijd aflezen als het volledig donker is. LLT werkt voor zeker 25 jaar en hoeft nooit opgeladen te worden. Dit model is uitgevoerd in maar liefst 3 kleuren LLT (oranje, groen en blauw).
Dit horloge is voorzien van een betrouwbaar Zwitsers Ronda 515 Quartz uurwerk, een datum aanduiding en een meedraaiende bezel (tegen de klok in). Om het stoere plaatje helemaal compleet te maken is dit model afgewerkt met een brede rubberen band met gespsluiting.

Dit model is overigens ook verkrijgbaar in een herenmodel, met een diameter van 44mm            ( Sea Turtle XS.0321.BO.L ) 

De Luminox Sea Turtle XS.0301.BO - 39mm
LLT op de Luminox Sea Turtle XS.0301.BO - 39mm

Luminox Sea Bass X2.2001.BO

 

Deze Sea Bass X2.2001.BO komt uit de G-Collectie van Luminox. Technisch gezien kun je deze lijn beschouwen als het instapmodel van Luminox, maar daarmee doe je het horloge eigenlijk te kort. Wat natuurlijk opvalt is de zeer aantrekkelijke prijs. Ondanks dat maakt Luminox het mogelijk om een horloge te bezitten dat is opgebouwd uit de materialen die dit merk zo bijzonder maken.
De kast en de meedraaiende bezel zijn namelijk gemaakt van Carbonox. Het horloge is hierdoor lichtgewicht (55 gram) en zeer goed bestand tegen extremen. Daarnaast is ook dit model voorzien van Luminox Light Technology (LLT). Hierdoor kun je ook de tijd aflezen als het volledig donker is. LLT werkt voor zeker 25 jaar en hoeft nooit opgeladen te worden. Dit model is uitgevoerd in maar liefst 3 kleuren LLT (oranje, groen en blauw). In het hart van dit horloge klopt een betrouwbaar Zwitsers Ronda Quartz uurwerk.
Waar heeft Luminox wel concessies gedaan ten opzicht van de duurdere modellen? Ook daar zijn we graag duidelijk over: De band is gemaakt van kunststof (Polyurethaan / PU) i.p.v. rubber. Daarnaast is gekozen voor mineraal glas i.p.v. gehard mineraalglas of Saffier en heeft dit model een trekkroon i.p.v. een schroefkroon waardoor het waterbestendig is tot maximaal 100 meter (Waar dit bij de duurdere modellen vaak 200 meter betreft). Het laatste verschil zit in de box. Dit horloge wordt geleverd in een handige reisetui, waar de andere modellen worden geleverd in een stoere hardcase box.
Deze Luminox Sea Bass is al met al een uitstekende keuze om kennis te maken met dit waanzinnige merk en een garantie voor jarenlang draagplezier.

Deze Sea Bass is ook verkrijgbaar in een stoere variant met Nylon band & klittenband sluiting (X2.2001.BO.F)

De luminox Sea Bass X2.2001.BO


Luminox Navy Seal 3581.BO

Deze topper van Luminox, de Navy Seal 3581.BO, heeft echt alles in huis waar dit prachtige merk voor staat en is gemaakt voor stoere avonturiers die met niets minder genoegen nemen.
Want wat is dit horloge gaaf! De basis van dit horloge (de kast & bezel) zijn gemaakt van lichtgewicht Carbonox. Hierdoor is dit model bestand tegen de meest extreme omstandigheden. Verder is dit horloge voorzien van gehard mineraalglas een zeer betrouwbaar Zwitsers Ronda 5030.D Quartz uurwerk.
Wat dit horloge onderscheid t.o.v. 3501.BOF is de Chronograaf functie en de kleine secondewijzer. Met de Chronograaf  kun je eenvoudig de seconden, minuten en uren timen.
Dit model is uitgerust met 2 kleuren LLT (Luminox Light Technology), te weten groen en oranje. LLT zorgt ervoor dat de wijzers en indexen van dit model prachtig oplichten in het donker. En opladen is niet nodig, LLT werkt altijd, voor minimaal 25 jaar! Niet alleen heel praktisch, het ziet er ook geweldig uit.
Deze Navy Seal is afgewerkt met een comfortabele brede rubberen band met Carbonox gespsluiting en
is, mede door de geschroefde & beschermde kroon, waterbestendig tot 200 meter!

De Luminox Navy Seal 3581.BO Chronograaf

Luminox Navy Seal 3251.BO

Het volgende horloge van deze Black-out lijst is de Navy Seal 3251.BO van Luminox. Natuurlijk heeft hij veel weg van de 3501.BO.F, maar toch zijn er een aantal belangrijke verschillen die dit model weer uniek maken. De kast van dit horloge is namelijk gemaakt van gecoat RVS, de bezel van Carbonox. Hierdoor voelt dit horloge dus wat zwaarder aan dan bovengenoemde modellen (150 gram vs 71 gram). Een ander groot verschil is het glas. Bij dit model is namelijk gekozen voor het krasvrije en ultraharde Saffierglas, wat zorgt voor de ultieme bescherming. Daarnaast is de wijzerplaat net weer even anders en het laatste verschil zit in de rubberen band die op dit model door de structuur nog een stuk robuuster en stoerder is.
Dit horloge, met een diameter van 45mm, is uitgerust met 2 kleuren LLT (Luminox Light Technology), te weten groen en oranje. Het LLT zorgt ervoor dat de wijzers en indexen van dit model prachtig oplichten in het donker. En opladen is niet nodig, LLT werkt altijd, voor minimaal 25 jaar! Niet alleen heel praktisch, het ziet er ook geweldig uit!
Verder heeft dit model een datum aanduiding, een meedraaiende bezel (tegen de klok in) en een beschermde en geschroefde kroon die ervoor zorgt dat dit horloge waterbestendig is tot maar liefst 200 meter!

Pacific Diver XS.3141.BO

 

Het laatste horloge van deze lijst is de Pacific Diver XS.3141.BO! Met dit model heeft Luminox de perfecte balans gevonden tussen een sportief horloge dat ook gedragen kan worden bij formelere kleding. In vergelijking tot de modellen uit de Navy Seal collectie is dit duikhorloge net wat fijner afgewerkt. De vele functies daarentegen (zoals een Chronograaf & een dag aanduiding) geven dit Black-out model een stoere look. Leuk detail: de rode secondewijzer. Heel subtiel en een fraaie toevoeging!
Bij het ontwerp van dit model heeft Luminox duidelijk geen concessies gedaan als we kijken naar de kwaliteit. Zo heeft dit horloge krasvrij Saffierglas, een RVS case met Carbonox bezel, een betrouwbaar Zwitsers Ronda Quartz uurwerk & een stoere bijpassende rubber band met RVS vouwsluiting & veiligheidsclip. Daarnaast is dit model, zoals je van een duikhorloge mag verwachten, waterbestendig tot 200 meter.
Natuurlijk is ook dit horloge voorzien van Luminox Light Technology zodat je ook als het volledig donker is de tijd af kunt lezen.

Wil jij dit horloge of één van de andere modellen van Luminox komen bekijken? Dat kan! Maak snel een afspraak in onze Lion Watch Lounge in Berkel en Rodenrijs.

De Luminox Navy Seal 3251.BO met Saffierglas & RVS case
De Pacific Diver XS.3141.BO