Luminox Light Technology & Carbonox

LET'S TALK WATCHES.

Posted in

Luminox is een gerenommeerd horlogemerk dat wereldwijd omarmd wordt door sporters, avonturiers, duikers, vissers en survival liefhebbers die hoge eisen stellen aan de kwaliteit, betrouwbaarheid en het draagcomfort van hun horloge, onder iedere omstandigheid. Niet voor niets worden de horloges van Luminox gedragen door de Amerikaanse Navy Seals en is niemand minder dan survival expert en voormalig SAS militair Bear Grylls ambassadeur & partner van dit waanzinnige merk.
Maar het zijn niet alleen de fraaie en opvallende designs die deze horloges zo immens populair maken. In dit BLOG vertellen wij jou alles over 2 unieke materialen die Luminox gebruikt in al haar modellen:

De Luminox Military Specification (MIL-SPEC) XL.3351 met LLT

Luminox Light Technology:

Luminox Light Technology, kortweg “LLT” is een zelf aangedreven verlichtingssysteem met kleine microgaslichtbronnen. Deze Zwitserse technologie, ontwikkeld door Luminox,  garandeert dat het mogelijk is om de tijd af te kunnen lezen, 24 uur per dag, 7 dagen per week tot 25 jaar lang en onder elke omstandigheid, dus ook als het pikdonker is. LLT is niet afhankelijk van een externe lichtbron om de fluorescerende verf op de wijzerplaat of de wijzers “op te laden” om te gloeien (zoals bij het veel gebruikte Superluminova). Het is ook niet nodig een knop in te drukken om het horloge op te laten lichten, zoals bij een digitaal horloge. Ieder horloge heeft een microgaslampje op de wijzers, wijzerplaat en, bij diverse modellen, ook op de Bezel. Op de foto hieronder staat het grafisch uitgelegd. En het is niet alleen functioneel, het ziet er ook nog eens heel gaaf uit! Luminox maakt namelijk gebruik van 2 of meerdere kleuren LLT (afhankelijk van het model), die altijd perfect passen bij het horloge! Een echte meerwaarde dus. Bij Luminox komt vaak de term “Always Visible” terug, nu begrijp je helemaal waarom!

Luminox Light Technology uitgelegd

Carbonox

Om aan de extreem hoge eisen te kunnen voldoen van sporters en avonturiers die tot het uiterste gaan, zijn de heren– en dames horloges van Luminox geheel of gedeeltelijk opgebouwd uit Carbonox. Dit is een carbon composiet dat 6x lichter is dan staal, 3x lichter dan titanium en daarnaast anti- allergeen, anti magnetisch en uitermate sterk & schokbestendig is. Carbonox heeft tevens een sterke chemische weerstand en is zeer goed bestand tegen grote temperatuurswisselingen. Extreem warm of ijskoud, in de woestijn, jungle of onder water? Jouw Luminox horloge is er klaar voor!

De Luminox Navy Seal 3581 met Carbonox case & bezel

Carbonox +

Is er dan ook nog een overtreffende trap van Carbonox? Jazeker, Carbonox+!

Carbonox+ is een hoogwaardige “carbon long bar compound” dat voor 40% uit koolstofvezels bestaat. Naast de eerdergenoemde voordelen die Carbonox biedt, heeft Carbonox+ nog een aantal aanvullende eigenschappen. Zo is de treksterkte 2x zo hoog en de wateropname 3x zo laag. Daarnaast geeft Carbonox+ een opvallende grijze kleur aan de Luminox horloges en is het Koolstofvezelpatroon zichtbaar op de horlogekast, wat weer zorgt voor een extra stoere en opvallende look.

De Navy Seal Master Carbon 3877 met Carbonox+ case & bezel

Herenhorloges van Luminox

Dameshorloges van Luminox