Merk uitgelicht: Luminox

LET'S TALK WATCHES.

Posted in

Luminox is een gerenommeerd horlogemerk dat wereldwijd omarmd wordt door sporters, avonturiers, duikers, vissers en survival liefhebbers die hoge eisen stellen aan de kwaliteit, betrouwbaarheid en het draagcomfort van hun horloge, onder iedere omstandigheid. Niet voor niets worden de horloges van Luminox gedragen door de Amerikaanse Navy Seals en is niemand minder dan survival expert en voormalig SAS militair Bear Grylls ambassadeur & partner van dit waanzinnige merk. Kom in dit BLOG alles te weten over Luminox en de materialen die dit merk zo bijzonder maken. 

Every second counts!

Bear Grylls met zijn Survival Series XB.3749

Luminox –  de geschiedenis

Luminox is een samenvoeging van de Latijnse worden “Lumi”, wat licht betekend en “Nox” wat staat voor nacht. Het merk dankt zijn naam aan de uitdaging die twee Amerikaans veteranen in 1989 aangingen om een materiaal uit te vinden dat o.a. horloges van licht zou kunnen voorzien op donkere plaatsen. De techniek die de heren uit hebben gevonden heeft de naam LLT gekregen, wat staat voor Luminox Light Technology (daarover verderop meer). Luminox bouwde snel naam op en leverde vanaf 1994 horloges aan de Amerikaanse Navy Seals en later aan nog veel meer politie en legereenheden over de hele wereld. In 2001 maakte het grote publiek kennis met het merk toen niemand minder dan George Clooney de Luminox Navy Seal 3901 droeg tijdens de casino overval in de wereldberoemde film Ocean’s Eleven.

Luminox hecht niet alleen veel waarde aan de waanzinnige designs en de betrouwbaarheid van hun horloges, maar heeft ook het milieu hoog op de agenda staan. Het bedrijf is er dan ook terecht trots op dat zij sinds 2020 hun horloges volledig klimaatneutraal produceren!

Luminox is voor 50% in handen van de Zwitserse horlogefabrikant Mondaine. Alle horloges worden gemaakt in Zwitserland en voldoen aan de zogeheten “new Swiss-Made Regulations”.
Benieuwd naar de gehele tijdlijn van dit interessante merk, klik dan snel hier.

George Clooney & zijn Luminox Navy Seal 3901 in Ocean's 11 (2001)
De Navy Seal 3501.F model 2022

Luminox Light Technology

Luminox Light Technology (LLT) is een zelf aangedreven verlichtingssysteem met kleine microgaslichtbronnen. Deze Zwitserse technologie garandeert het onovertroffen vermogen om de tijd af te kunnen lezen, 24 uur per dag, 7 dagen per week tot 25 jaar lang in elke omstandigheid. Ieder horloge heeft een microgaslampje op de wijzers, wijzerplaat en, bij diverse modellen, ook op de Bezel.
Deze technologie is niet afhankelijk van een externe lichtbron om de fluorescerende verf op de wijzerplaat of de wijzers “op te laden” om te gloeien (zoals bij het veel gebruikte Superluminova). Het is evenmin nodig een knop in te drukken om het horloge op te laten lichten, zoals bij een digitaal horloge. Een Luminox horloge kan je dus altijd perfect aflezen, ook als het pikdonker is. Hoe gaaf & handig is dat! Niet voor niets is “Always Visible” een veelgebruikte term van Luminox. 

Carbonox

Om aan de extreem hoge eisen te kunnen voldoen van sporters en avonturiers die tot het uiterste gaan, zijn de modellen van Luminox geheel of gedeeltelijk opgebouwd uit Carbonox. Dit is een carbon composiet dat 6x lichter is dan staal, 3x lichter dan titanium en daarnaast anti- allergeen, anti magnetisch en uitermate sterk & schokbestendig is. Carbonox heeft tevens een sterke chemische weerstand en is uitermate goed bestand tegen grote temperatuurswisselingen. Extreem warm of ijskoud, in de woestijn, jungle of onder water? Jouw Luminox horloge is er klaar voor!

De collecties

Luminox heeft flink wat collectie op de markt gebracht. De meeste bekende zijn de Navy SealSea Turtle, Pacific Diver en de Bear Grylls collectie. Binnen de collecties heb je een brede keuze aan modellen en jaarlijks verschijnen er binnen elke serie diverse nieuwe horloges. Natuurlijk allemaal passend bij het merk en van de hoge kwaliteit die je van Luminox mag verwachten.   

Lion Watches & Luminox

Lion Watches is officieel erkend verkooppunt van Luminox en daar zijn we enorm trost op! Je krijgt bij ons altijd 2 jaar volledige garantie en bent gegarandeerd van een snelle levering uit eigen voorraad. Heb je vragen of wil je meer informatie over dit fantastische merk of ben je op zoek naar een model dat nog niet op onze website staat, neem dan gerust contact met ons op, wij zijn je graag van dienst!

De Lion Watch Lounge


Wil jij een van de modellen van Luminox graag op je gemak & vrijblijvend komen bekijken? Dat kan in onze Lion Watch Lounge in Berkel en Rodenrijs. Onder het genot van een kopje koffie vertellen wij jou graag alles over het horloge van jouw keuze en over dit stoere merk. Je bent 7 dagen per week van harte welkom, maar alleen op afspraak. Zo weten we zeker dat wij alle tijd voor je hebben en kunnen we het gewenste horloge voor je klaarleggen. Een afspraak maken? Neem snel contact met ons op!

Luminox Light Technology (LLT) "in actie" bij de Sea Turtle 0321.L
De Luminox Navy Seals 3501.BO.F met Carbonox case
De Luminox Navy Seals 3251.CBNSF
De Luminox Military Specification XL.3351
De Luminox Sea Turtle Dames XS.0307.WO
De Lion Watch Lounge in Berkel en Rodenrijs

Herenhorloges van Luminox

Dameshorloges van Luminox