Luminox ICE-SAR Collectie

LET'S TALK WATCHES.

Posted in

Aan eigenlijk iedere collectie van het populaire Luminox is een mooi verhaal verbonden en bij de waanzinnige horloges uit de ICE-SAR serie is dit zeker geen uitzondering.
De collectie dankt de naam aan de samenwerking die Luminox heeft met de Icelandic Association for Search and Rescue, kortweg ICE-SAR.
Met de nieuwe ICE-SAR 1050 Arctic Serie heeft Luminox een drietal horloges uitgebracht die het DNA dragen van deze IJslandse reddingsorganisatie. Ze zien er niet alleen geweldig uit, ze zijn ook bestand tegen de extremen waar deze helden dagelijks mee te maken krijgen. Denk hierbij aan vulkaanuitbarstingen, het opduiken van scheepswrakken, mega stormen en helse kou.

Luminox ICE-SAR 1050 Series

Het ontwerp

Wat direct opvalt aan deze serie is de fraaie korrelige structuur van de wijzerplaat. Het is een subtiele verwijzing naar de IJslandse lavavelden die 30% van dit prachtige land bedekken. Daarnaast geeft de bijzondere & originele vorm van de kast deze horloges een geheel eigen karakter. Een ander gaaf detail: de verlengde secondewijzer, maar daarover verderop meer!

De materialen

Om te kunnen voldoen aan alle extremen waaraan de ICE-SAR medewerkers worden blootgesteld volstaan alleen de allerbeste materialen en voor deze serie heeft Luminox dan ook alles uit de kast getrokken.
Zo zijn de kast & de roterende bezel van dit model gemaakt van ultra sterk en lichtgewicht Carbonox en om het uurwerk optimaal te beschermen is gekozen voor krasvrij Saffierglas met een anti-reflecterende coating. Het horloge is afgewerkt met een stoere brede & beschermde schroefkroon, waardoor dit horloge waterbestendig is tot maar liefst 200 meter!
En ook aan het uurwerk zijn geen concessies gedaan: In het hart klopt namelijk het zeer betrouwbare en nauwkeurige Ronda 515 Quartz uurwerk met een batterij levensduur van maar liefst 72 maanden!

De Luminox ICE-SAR XL.1052 met oranje details

Luminox Light Technology

Net als bij ieder model van Luminox is ook deze collectie uitgerust met het Luminox Light Technology (LLT).
In een land waar het grote delen van het jaar volledig donker is en waar de weersomstandigheden zo extreem kunnen zijn is de mogelijkheid om het horloge ten alle tijden af te kunnen lezen een must. Niet voor niets zijn de horloges van Luminox dan ook razend populair in IJsland.  De ICE-SAR collectie is uitgerust met 3 kleuren LLT, te weten oranje, groen & blauw.

De band

Comfort is van groot belang en om dit zo optimaal mogelijk te kunnen bieden is er gekozen voor een brede rubberen band (LUG 24mm) met een textiele afwerking en een Carbonox gespsluiting.

De functies

De ICE-SAR collectie is uitgerust met een meedraaiende bezel (tegen de klok in). Deze functie is ideaal voor duikers en natuurlijk kunnen hier ook andere tijdmetingen mee worden gedaan. Een andere (en geheel nieuwe) functie op dit horloge: de Pulsometer! Via de verlengde secondewijzer en de Pulsometer index op de buitenring van de wijzerplaat kan eenvoudig de hartslag van iemand worden gemeten. Niet alleen een stoere functie, ook een essentiële tool voor hulpverleners.

De afmetingen

De horloges uit de ICE-SAR collectie hebben een diameter 46mm (zonder de kroon), een dikte van 13mm en ze wegen slechts 75 gram.

De modellen

De ICE-SAR collectie bestaat uit drie fonkelnieuwe uitvoeringen: de XL.1051 (zwarte wijzerplaat met rode details & zwarte band), de XL.1051 (zwarte wijzerplaat met oranje details & zwarte band) en de XL.1053 (blauwe wijzerplaat met rode details & blauwe band).

De Luminox ICE-SAR XL.1053 met 3 kleuren LLT
De Luminox ICE-SAR XL.1051
De wijzerplaat van de Luminox ICE-SAR XL.1051

Luminox & Lion Watches

Lion Watches is erkend dealer van Luminox. Zo ben je niet alleen verzekerd van een zeer snelle levering uit onze eigen voorraad, maar ook van volledige garantie zoals deze is bepaald door Luminox. En ook voor reparaties ben je bij ons aan het juist adres.
En koop je nu een Luminox horloge uit de ICE-SAR collectie bij Lion Watches, dan krijg je er een waanzinnig gave Luminox UV zaklamp bij cadeau!

De ICE-SAR Collectie van Luminox