Merk uitgelicht: Triwa

LET'S TALK WATCHES.

Posted in

In het hart van het bruisende Stockholm ligt de basis van een droom. De droom van het oprichten van een horlogemerk dat echt anders zou zijn dan alle dan andere merken in de industrie. Een even uitdagende als vaak gehoorde missie, dus ga er maar aanstaan. Maar in het geval van Triwa bleek het een droom die werkelijkheid zou worden.

De Triwa SUB Ocean Nemo

Het ontstaan van Triwa

Het verhaal van Triwa (wat staat voor “Transforming the Industry of Watches”) begon in 2007 met vier vrienden die een passie deelden voor mode, kunst en design. Ze voelde dat de horlogemarkt verzadigd was met klonen van dezelfde modellen en besloten dat het tijd was voor iets nieuws. Ze wilden horloges maken die niet alleen de tijd bijhouden, maar ook een weerspiegeling zijn van individuele stijl en persoonlijkheid. Met deze wens begonnen ze te experimenteren met materialen, kleuren en vormen en al snel begonnen ze opvallende ontwerpen te creëren die de aandacht trokken van velen. Maar dat was niet genoeg en Triwa ging verder dan alleen het maken van prachtige horloges. Ze waren vastbesloten om een positieve impact te hebben op de wereld om hun heen. Het merk lanceerde verschillende samenwerkingsverbanden en initiatieven om kwesties als milieubehoud en maatschappelijke verantwoordelijkheid aan te pakken.
Een prachtig statement wat vandaag de dag volledig is terug te vinden in de veelzijdige collecties.


De materialen

De collecties van nu vallen allemaal onder de naam “Time of change” en dragen stuk voor stuk bij aan een betere wereld. Zo zijn er modellen die zijn vervaardigd uit gerecycled oceaan plastic* , uit omgesmolten illegale in beslag genomen wapens en modellen waarbij gebruik wordt gemaakt van fossiel vrij staal!
En bij de klassieke modellen gaat standaard 5% van de omzet naar een van de geselecteerde goede doelen van Triwa, om ook op deze manier toch een bijdrage te kunnen leveren. (meer lezen over deze doelen, klik dan hier). 

Maar Triwa gaat nog een stap verder! In het kader van volledige transparantie laat het bij ieder horloge zien hoe groot de Carbon Footprint is, helemaal in lijn met de “2023 calculator by Doconomy”. Eerlijk en open, daar staat het merk voor en ze zijn er dan ook terecht trots op om als eerste horlogemerk ter wereld het de 2030- certificering te mogen dragen van Doconomy.

De Ocean Plastic Deep Blue
De SUB Ocean Deep Blue


Ocean Plastic of Ocean Bound Plastic

Hoewel Triwa gemakshalve spreekt van gerecycled “Ocean Plastic”, is dit eindelijk “Ocean Bound Plastic”.

Ocean Bound Plastic (OBP) is het materiaal dat wordt gerecycled uit achtergelaten plastic dat,  zonder ingrijpen, hoogstwaarschijnlijk in de oceaan zou belanden. Deze kunststoffen bestaan grotendeels uit niet-commercieel recyclebaar plastic afval. OBP kan in verschillende groepen worden ingedeeld:
Potentiële OBP:

  • Verzameld binnen 50 km / 31 mijl van een oceaan en tot 100 meter in de oceaan (Potentiële OBP)
  • Waterwegen OBP: 200 m / 220 yards van een rivier of in een rivier
  • Kustlijn OBP: 200 m/220 yards van een kustlijn
  • Visserijmateriaal OBP: gebruikt vistuig dat niet op zee wordt weggegooid

De top vijf van meest voorkomende afvalitems in de oceaan zijn: sigarettenpeuken, plastic flessen, voedselverpakkingen, plastic zakken, rietjes/roerstaafjes.

Naar schatting drijft er tot 200 miljoen ton plastic in de oceanen en hier komt jaarlijks rond 13 miljoen ton bij! Naast het opruimen van de oceanen is het is dus van uitzonderlijk groot belang het probleem bij de bron aan te pakken en ervoor te zorgen dat er geen nieuwe toevoer meer is richting de oceanen: ofwel: Ocean Bound Plastic.

Hoewel er dus feitelijk een verschil is tussen “Ocean Plastic” en “Ocean Bound Plastic”, is het uiteindelijke doel, schone oceanen, gelijk!

Triwa is het allereerste merk ter wereld dat horloges op de markt heeft gebracht van gerecycled Ocean Bound plastic. Ze hebben hiermee een voorbeeld gesteld voor andere merken en zijn hier terecht heel erg trots op!

De SUB Ocean Turtle
De Ocean Plastic Sea Shapherd


De collecties

Triwa heeft meerdere fraaie collecties op de markt gebracht, waarbij de Ocean Plastic, de SUB Ocean Plastic, de Ocean Timer en de Ghostbusters de meest bekende zijn.
Stuk voor stuk fraaie, stoere, kleurrijke & kwalitatief uitstekende horloges waarbij het Triwa DNA duidelijk naar voren komt! En stuk voor stuk dragen de modellen op een eigen manier bij aan een betere wereld!

Kortom: met een horloge van Triwa ben je niet alleen verzekerd van een hoop complimenten, je maakt echt een statement!  


De Sea Shepherd

Triwa heeft ter ere van en in samenwerking met de organisatie Sea Shepherd een uniek model op de markt bracht: de Ocean Plastic Sea Shepherd!
Sea Shepherd is een non-profit organisatie die zich wereldwijd inzet voor het beschermen van het leven in zee. Het horloge is voorzien van het wereldberoemde logo van deze organisatie (ook aan de achterzijde!) en 15% van de winst wordt door Triwa gedoneerd  aan Sea Shepherd. 


Ghostbusters™ Collectie

Ter ere van de 40e verjaardag van de eerste Ghostbusters film & ter ere van de allernieuwste film, Frozen Empire (release maart 2023) heeft Triwa in samenwerking met Sony Pictures een wel hele bijzondere collectie uitgebracht: de Ghostbusters series! Stoere horloges van uitstekende kwaliteit (in tegenstelling tot wat je doorgaans ziet bij Merchandising) én met officiële licentie! Er zijn 4 waanzinnige modellen uitgebracht, een must have voor de echte Ghostbusters fan!

De Ghostbusters TFO Seaweed & de SUB Octopus

Lion Watches & Triwa

Lion Watches is niet alleen officiële dealer van Triwa, we zijn ook de enige dealer in Nederland en daar zijn wij natuurlijk erg trots op! 
We staan achter de mooie missie van het merk en de vele goede doelen die ze steunen. Triwa maakt echt een verschil en combineren dit met een waanzinnige collectie horloges van goede kwaliteit en voor een zeer scherpe prijs.

Je bent bij Lion Watches verzekerd van een razendsnelle levering uit eigen voorraad en 2 jaar garantie.

Wil je een model van Triwa komen bekijken? Maak dan een afspraak in onze Watch Lounge in Berkel en Rodenrijs

 

Een greep uit de collectie van Triwa