Nordgreen: Giving Back Program

LET'S TALK WATCHES.

Posted in

Het Deense Nordgreen maakt niet alleen waanzinnige, prijswinnende en duurzame heren- en dameshorloges, het merk is maatschappelijk ook nog eens zeer betrokken.

Een verschil maken?

Het statement van Nordgreen is eerlijk: Het meest duurzame wat je kunt doen, is geen horloge dragen. Nordgreen wil hiervoor het beste alternatief bieden, omdat ze van mening zijn dat we allemaal een verantwoordelijkheid hebben om het beter te doen. “Wat we gisteren hebben gedaan, moet worden overtroffen door wat we vandaag en morgen doen”.
Dit om een goed leven te garanderen voor de komende generaties. 
Daarom ziet Nordgreen het als hun verantwoordelijkheid om de mogelijkheid te creëren om iets terug te kunnen geven. Dit doen ze door middel van initiatieven die de overgang naar een duurzamere toekomst vergemakkelijken, met respect voor onze gemeenschap en het milieu.

Giving Back Program

Met het Giving Back Program heeft Nordgreen drie goede doelen geselecteerd. Voor elke verkocht horloge wordt er een bedrag aan een van deze doelen geschonken en de koper van het horloge mag zelf beslissen welk doel. Dit kun je doen bij het registeren van je horloge. 

De goede doelen?

Met de aankoop van een Nordgreen horloge steun je een van de volgende doelen op het gebied van: 

Gezondheid:
Bij aankoop van een horloge geef je via de organisatie “Water for Good” twee maanden schoon drinkwater aan een persoon in de Centraal- Afrikaanse Republiek. 

Educatie:
Bij aankoop van een horloge geef je via de organisatie “Pratham UK” een maand onderwijs aan een kind in India.

Milieu:
Bij aankoop van een horloge zorg je via de organisatie “Cool Earth” voor het behoud van 50 m² regenwoud in Latijns-Amerika behoudt.

 

Hoe werkt het?

Bij de aankoop van een Nordgreen horloge krijg je een unieke code. Met deze code kun je via de website https://nordgreen-csr.com jouw horloge registeren en een keuze maken uit een van de goede doelen. Maak je geen keuze of besluit je om je horloge niet te registreren? Geen probleem, dan wordt het bedrag eerlijk over de doelen verdeeld.