Merk uitgelicht: AL-Time

LET'S TALK WATCHES.

Posted in

AL-Time is het inspirerende verhaal achter hechte vriendschap, een droom én een gezonde dosis ondernemerschap.
Ieder horlogemerk wil uniek en onderscheidend zijn en die missie was voor de oprichters van AL-Time niet anders. Waarin ze verschillen van vele andere merken: ze zijn hier ook echt in geslaagd! Je hoeft geen expert te zijn om de collecties van Al-Time direct te herkennen en wij waren dan ook snel overtuigd om dit gave & frisse merk op te nemen in ons assortiment.

Terug in de tijd

Dat is in het geval van Al-Time een kleine sprong. Het merk is namelijk opgericht in 2019 door de Oostenrijkse vrienden Alex & Tino. Gewapend met vele jaren ervaring en een ongekende passie voor horloges gingen zij het avontuur aan. Betaalbaar, eigentijds, een vleugje klassiek maar ook zeker sportief, een uniek & opvallend design en uiterst comfortabel om de pols. Dat waren de basis ingrediënten waarmee de heren aan de slag zijn gegaan.
Het resultaat: een waanzinnige serie horloges waarmee ze razendsnel Europa veroveren en die onder jongeren in New York een heuse rage zijn. En vanaf nu zijn ze, via Lion Watches, ook in Nederland te koop!  
Wil je meer lezen over deze ontwerpers? Check dan het interview uit 2019 via deze link!

Nummer “13”

13 is het atoomnummer voor aluminium op het periodiek systeem der elementen.
En aluminium is de basis voor de horloges van Al-Time. Leuk detail: op ieder horloge is nummer 13 terug te vinden op de wijzerplaat!

De kast

AL-Time gebruikt aluminium van A6063-kwaliteit voor de horlogekast en roestvrij staal voor het horlogedeksel. Deze materialen worden voornamelijk gebruikt in de hoogtechnologische, ruimtevaart- en chemische industrie, waar een maximale weerstand tegen corrosie essentieel is. Daarnaast is het extreem resistent, zeer goed te polijsten en behoudt het zelfs onder de zwaarste omstandigheden haar schoonheid.
De gepatenteerde vorm van de kast is tevens de handtekening van dit Oostenrijkse merk. Deze is namelijk hol. Het ziet er niet alleen waanzinnig gaaf uit, het zorgt tevens voor een zeer laag gewicht, waardoor het horloge uiterst comfortabel draagt.

Diverse modellen van Al-Time hebben een fraaie gekleurde kast. Om dit te kunnen realiseren maakt het merk gebruik van een techniek genaamd Anodiseren. Anodiseren is een oppervlaktebehandeling om metalen substraat, zoals aluminium en titanium, te voorzien van een oxidelaag. Anodiseren gebeurt door middel van een elektrolytische behandeling en zorgt ervoor dat de oxidelaag hard, poreus en slijtvast is.

De wijzerplaat

Ook aan de wijzerplaat is een horloge van Al-Time direct te herkennen. De basis straalt bij alle modellen een prettige rust uit. De ruime keuze aan kleuren laat je vervolgens helemaal vrij om het model te kiezen wat het beste bij jouw outfit en karakter past. Van ingetogen zwart tot fel geel met een kleurrijke band en alles daartussen in. Voor iedere smaak is een passend model te vinden. En natuurlijk is op ieder horloge subtiel nummer 13 terug te vinden op de wijzerplaat en is ieder model voorzien van Superluminova, zodat de tijd ook in het donker is af te lezen.

De gepatenteerde horlogekast van AL-TIME
De AL-Time Leger 19-7
De AL-Time Courage 19-15

De band

Alle modellen van Al-Time zijn voorzien van een duurzame en comfortabele Nylon band met RVS gespsluiting. Daarnaast hebben alle horloge een handig Quick Release systeem zodat je de bandjes eenvoudig en snel zelf kunt verwisselen. 

Het uurwerk

Het uurwerk is het kloppende hart van je horloge en gelukkig heeft Al-Time hier geen concessies gedaan. Alle modellen zijn uitgerust met een betrouwbaar Zwitsers Ronda Powertech Quartz uurwerk of een Japans Miyota Quartz uurwerk.

De box

Als we dan toch onderscheidend willen zijn, dan doen we het ook gelijk echt helemaal goed. Dat moeten de heren van AL-Time gedacht hebben bij het ontwerp van de box. Deze is geheel doorzichtig en heeft een handige inkeping waar je hand doorheen past, zodat je direct kunt zien hoe het horloge bij jou staat. Zeer origineel! 

De Leger damescollectie

De collecties

Het assortiment van AL-Time bestaat uit 4 fraaie & frisse collecties:

  • Leger collectie
  • Courage collectie
  • Rebel collectie
  • Le Coup Automatique collectie

Lion Watches & AL-Time

Lion Watches is erkende leverancier van Al-Time en daar zijn we trots op! Zo ben je niet alleen gegarandeerd van een zeer snelle levering uit eigen voorraad, maar ook van volledige garantie en service.
Wil je meer weten over de horloges van AL-Time, neem dan gerust even contact met ons op, we zijn je graag van dienst!

Een greep uit de collectie van AL-Time