Vincero Altitude Graphite

LET'S TALK WATCHES.

Elke maand promoveren wij een bijzonder horloge tot ons “horloge van de maand”. Deze maand (mei 2022) is de keuze gevallen op de Vincero Altitude Graphite (EAN 787303239718). In dit blog vertellen wij je graag alles over dit waanzinnige pilotenhorloge van Amerikaanse bodem. 

Vincero Altitude Graphite

Vincero

Vincero betekend vrij vertaald: “ik zal winnen”. Het is afgeleid van de beroemde Latijnse uitdrukking ‘Veni. Vidi. Vici.” wat betekent: “Ik kwam. Ik zag. Ik overwon.” Een prima uitgangspositie wat ons betreft!
Vincero is in 2014 opgericht door drie vrienden uit San Diego in de Verenigde Staten.
Ze waren ervan overtuigd dat het mogelijk moest zijn om betaalbare horloges te maken, zonder hierbij concessies te doen aan de kwaliteit. Nu, een aantal jaren later, is duidelijk dat ze gelijk hebben gekregen. Vincero heeft in rap tempo naam gemaakt en verkoopt hun waanzinnige horloges inmiddels over de hele wereld.

Kwaliteit & oog voor het milieu

Vincero heeft de kwaliteit van hun horloges zeer hoog in het vaandel. Zo kopen ze alle materialen zelf in en hebben ze het gehele productieproces, inclusief de uitgebreide kwaliteitscontroles, in eigen beheer. Zo verzekeren ze zich ervan dat ieder horloge voldoet aan de hoge eisen die zij eraan stellen, zodat jij jarenlang zorgeloos kunt genieten van jouw Vincero horloge.
Een andere belangrijke kernwaarde van Vincero is het milieu. Sinds 2018 mag het bedrijf zich, als eerste horlogemerk ter wereld (!), een volledig klimaatneutraal gecertificeerde onderneming noemen! Zo zetten ze zich actief in om de CO-2 uitstoot volledig te compenseren en zijn de fraaie boxen waarin de horloges worden geleverd volledig vervaardigd uit gerecycled materiaal.

De Altitude collectie:

Dit stoere horloge komt uit de Altitude collectie van Vincero en valt het beste te omschrijven als een klassiek pilotenhorloge in een modern jasje. Verfijnd, maar toch ook zeer avontuurlijk en sportief. Het horloge leest door de grote cijfers en wijzers heerlijk af en door het gebruik van Zwitsers Luminous ben je ook in het donker altijd bij de tijd. De Altitude collectie wordt sinds 2019 gemaakt en bestaat naast een tweetal vaste modellen (de “Matte Black/Red & de “Black/Cobalt) uit een collectie die elke seizoen wisselt. Bij Lion Watches vind je ze allemaal.
Toen wij een van de eigenaren van Vincero vroegen om zijn beschrijving van de Altitude collectie, kwam hij snel met het antwoord: Badass! En eigenlijk kunnen wij ons hier prima in vinden

De Altitude Graphite

Met de zomer in aantocht vinden wij het hoog tijd voor een horloge van de maand dat hier uitstekend bij past. Met de Altitude Grahite hebben wij onze partner in crime gevonden. Het horloge oogt fris. De fraaie combinatie van de grafiet gekleurde kast en de zwarte wijzerplaat met gele wijzers en cijfers zorgen hiervoor. De comfortabele beige nylon band maakt het plaatje compleet.

De afmetingen & het draagcomfort

De diameter van 43mm (zonder de kroon en pushers), de dikte van 12mm en het bescheiden gewicht van 110 gram zorgen ervoor dat dit horloge zeer comfortabel draagt. Het past dan ook bij elk outfit, al gaat onze voorkeur bij dit model door de kleurstelling zeker uit naar een casual / sportieve look.

De behuizing

De kast, de kroon en de pushers van dit horloge zijn van RVS (ook wel edelstaal genoemd) en hebben een grafiet gekleurde PVD* coating. Op de buitenring van de kast worden de seconden in wit weergegeven. De wijzerplaat zelf is zwart en heeft in de buitenring witte indexen. De cijfers en de wijzers zijn geel en zorgen hiermee voor een waanzinnige stoere look.
De achterzijde van het horloge zorgt voor een grote verrassing. Vincero maakt vaak een knipoog naar Italië en Italiaans design. Dat is in dit model zeer goed terug te zien. Aan de achterzijde zie je namelijk een stukje Italiaans marmer van ongeveer 16mm, netjes verwerkt in de kast. Niet alleen heel gaaf en origineel, het maakt ieder horloge uniek. Daarnaast staan de teksten ‘Veni. Vidi. Vici.” en “Live your Legacy” in de achterkant gegraveerd. 

*PVD staat voor “Physical Vapor Dispention”. Bij deze techniek wordt door condensatie van atomen of moleculen uit een gas of damp een dunne (1 tot 3 micrometer) maar zeer harde coating aangebracht. De voordelen van dit milieuvriendelijke proces zijn dat de coating zeer krasbestendig is en dat het tevens beschermt tegen allergieën en corrosie tijdens het dragen.

De functies

Dit pilotenhorloge heeft naast een datumaanduiding nog twee handige functies:
Een dag- en nacht indicator en een 2e tijdszone (Dual Time). Ideaal voor bijvoorbeeld reizigers om zo eenvoudig te kunnen zien hoe laat het thuis is. De 2e tijdszone kan worden ingesteld d.m.v. de pushers aan de zijkant van het horloge.

Het uurwerk

Dat Vincero niet alleen gaat voor een fraaie en hoogwaardige buitenkant blijkt als we kijken naar het uurwerk. In het hart van dit horloge klopt namelijk een betrouwbaar Citizen Miyota – JP11 uurwerk. Miyota Quartz uurwerken zijn speciaal ontworpen om een lange levensduur van de batterij te kunnen garanderen, schokken goed te kunnen verwerken en de functionaliteit te verbeteren. Bijkomend voordeel is dat ze relatief goedkoop zijn en hierdoor dus zeer vaak worden gebruikt in moderne Quartz horloges.

De band

De Beige kleur van deze band (welke is voorzien van gespsluiting), past wat ons betreft perfect bij dit horloge. Mocht je toch een keer willen switchen, dan maakt het quick release systeem dit zeer eenvoudig.
Voor het materiaal van de band is de keuze gevallen op 100D Cordura® Nylon. Cordura® is een verzameling van op synthetische vezels gebaseerde stoftechnologieën die worden gebruikt in onder andere rugzakken, militaire kleding en dus bij horlogebanden. Het materiaal is duurzaam, volledig waterafstotend en draagt bovendien erg comfortabel

Waterbestendigheid

Dit horloge is waterbestendigheid tot 50 meter (5 ATM). In de praktijk betekent dit dat je in principe zonder zorgen met dit horloge kunt zwemmen. Echter, ons advies is om dit niet te doen, of in ieder geval, niet te vaak. Hoe goed het uurwerk ook is beschermd, er is altijd een mogelijkheid dat er toch water in komt en dat gaat het horloge zeker niet waarderen. Wij zien de waterbestendigheid graag als een fijne garantie mocht je een keer in het water belanden, maar adviseren om hier geen gewoonte van te maken.
Wil je meer lezen over de waterbestendigheid van horloges? Check dan ons eerdere BLOG hierover. 

Lion Watches & Vincero

Lion Watches is erkend dealer van Vincero. Daar zijn we trots op, want het bedrijf maakt niet alleen waanzinnige horloges voor een hele scherpe prijs, het draagt ook bij aan een beter milieu. Een gouden combinatie wat ons betreft!

Heb jij altijd gedroomd van een waanzinnig pilotenhorloge voor een scherpe prijs? Of ben je opzoek naar een duurzaam horloge dat anders is dan alle andere en wat je jarenlang met veel trots kunt dragen? Dan is de Vincero Altitude Graphite wellicht de perfecte match voor jou!