Ontvang t/m 1 jan een Watch Roll cadeau bij besteding vanaf €150,-

Afhalen & bezichtigen mogelijk – maak snel een afspraak!

Vincero Altitude Graphite

LET'S TALK WATCHES.

Elke maand promoveren wij een bijzonder horloge tot ons “horloge van de maand”. Deze maand (mei 2022) is de keuze gevallen op de Vincero Altitude Graphite (EAN 787303239718). In dit blog vertellen wij je graag alles over dit waanzinnige pilotenhorloge van Amerikaanse bodem. 

Vincero Altitude Graphite

Vincero

Vincero betekend vrij vertaald: “ik zal winnen”. Het is afgeleid van de beroemde Latijnse uitdrukking ‘Veni. Vidi. Vici.” wat betekent: “Ik kwam. Ik zag. Ik overwon.” Een prima uitgangspositie wat ons betreft!
Vincero is in 2014 opgericht door drie vrienden uit San Diego in de Verenigde Staten.
Ze waren ervan overtuigd dat het mogelijk moest zijn om betaalbare horloges te maken, zonder hierbij concessies te doen aan de kwaliteit. Nu, een aantal jaren later, is duidelijk dat ze gelijk hebben gekregen. Vincero heeft in rap tempo naam gemaakt en verkoopt hun waanzinnige horloges inmiddels over de hele wereld.

Kwaliteit & oog voor het milieu

Vincero heeft de kwaliteit van hun horloges zeer hoog in het vaandel. Zo kopen ze alle materialen zelf in en hebben ze het gehele productieproces, inclusief de uitgebreide kwaliteitscontroles, in eigen beheer. Zo verzekeren ze zich ervan dat ieder horloge voldoet aan de hoge eisen die zij eraan stellen, zodat jij jarenlang zorgeloos kunt genieten van jouw Vincero horloge.
Een andere belangrijke kernwaarde van Vincero is het milieu. Sinds 2018 mag het bedrijf zich, als eerste horlogemerk ter wereld (!), een volledig klimaatneutraal gecertificeerde onderneming noemen! Zo zetten ze zich actief in om de CO-2 uitstoot volledig te compenseren en zijn de fraaie boxen waarin de horloges worden geleverd volledig vervaardigd uit gerecycled materiaal.

De Altitude collectie:

Dit stoere horloge komt uit de Altitude collectie van Vincero en valt het beste te omschrijven als een klassiek pilotenhorloge in een modern jasje. Verfijnd, maar toch ook zeer avontuurlijk en sportief. Het horloge leest door de grote cijfers en wijzers heerlijk af en door het gebruik van Zwitsers Luminous ben je ook in het donker altijd bij de tijd. De Altitude collectie wordt sinds 2019 gemaakt en bestaat naast een tweetal vaste modellen (de “Matte Black/Red & de “Black/Cobalt) uit een collectie die elke seizoen wisselt. Bij Lion Watches vind je ze allemaal.
Toen wij een van de eigenaren van Vincero vroegen om zijn beschrijving van de Altitude collectie, kwam hij snel met het antwoord: Badass! En eigenlijk kunnen wij ons hier prima in vinden